Φένστερ ΑΕΒΕ – Fenster S.A > Nea > Fenster News > Τριώροφο Εμπορικό Κτίριο

Τριώροφο Εμπορικό Κτίριο

triorofo-emporiko-ktirio

Η εταιρία FENSTER SA (ΦΕΝΣΤΕΡ ΑΕΒΕ) επεξεργαζόμενη εξελιγμένα συστήματα υαλοπετασμάτων και κουφωμάτων, εξυπηρετεί κατασκευαστικά όλες τις αρχιτεκτονικές ανάγκες

Η FENSTER SA χρησιμοποιεί συστήματα της SCHUCO και εργάζεται σύμφωνα με τα πρότυπα της στον τομέα των κατασκευών, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της. Ο συνδυασμός των συστημάτων SCHUCO με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, εγγυάται μοναδικής ποιότητας αποτέλεσμα.

Η εταιρία διαθέτει για τα προϊόντα που χρησιμοποιεί πιστοποίηση ISO 9001 σήμανση CE και είμαι μέλος του συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (ΣΕΚΑ).

Δομικό Πλέγμα

Αρχιτεκτονική μελέτη: LL Associates

Υπεύθυνος μελέτης – Επίβλεψη: Σπύρος Λούκος

Ομάδα μελέτης: Κώστας Λούκος, Σπύρος Λούκος, Ηλίας Δριβάκος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος,

Στατική μελέτη: ΟΤΜ ΑΤΕ

Η/Μ μελέτη: Παρασκευάς Μητσούδης

Ενεργειακή μελέτη: Κώστας Λούκος, Παρασκευάς Μητσούδης

Ακουστική μελέτη: Gotfried Schubert

Μελέτη φωτισμού: FOSS AE

Κείμενο: LL Associates

Φωτογράφηση: Παναγιώτης Βουμβάκης

Περιοδικό: http://www.ek-mag.com

triorofo-emporiko-ktirio

Τριώροφο Εμπορικό Κτήριο

Το κτήριο βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πλατείας της Νέας Πεντέλης σε γωνιακό οικόπεδο, τετράπλευρου σχήματος, με τη μικρή του πλευρά να βλέπει στην πλατεία και τη μεγάλη σε παρακείμενη οδό.

triorofo-emporiko-ktirio

Το αποτύπωμα του κτηρίου είναι επίσης τετράπλευρο, καταλαμβάνοντας όλο το δομημένο χώρο του οικοπέδου, με το περίγραμμά του να ακολουθεί τα όρια και τις υψομετρικές καμπύλες του οικοπέδου, εξαντλώντας παντού το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των

triorofo-emporiko-ktirio

Κύριο χαρακτηριστικό του κτηρίου είναι το σχήμα του και ο τρόπος κατασκευής του, όπου ξεχωρίζουν το πλέγμα υποστυλωμάτων – δοκών και τα ανοίγματα χωρίς πλαίσια αλουμινίου. Τα υποστυλώματα και οι δοκοί από σκυρόδεμα, που αποτελούν το πλέγμα του στατικού συστήματος, αποκλίνουν από τον κατακόρυφο και οριζόντιο άξονα, ενώ οι δίεδρες και τρίεδρες γωνίες μελετήθηκαν ώστε να δίνουν δυναμική και κίνηση στο κτίριο.

triorofo-emporiko-ktirio

Η είσοδος από την πλατεία οδηγεί σε ένα αίθριο που υψώνεται μέσα από όλες τις στάθμες του κτιρίου, φέρνοντας φυσικό φως από τη γυάλινη οροφή, διευρύνοντας το λειτουργικό μέγεθος και επιτρέποντας μια συνολική άποψη του χώρου.

triorofo-emporiko-ktirio

Περιοδικό: http://www.ek-mag.com

Share this:

Facebook Twitter Pinterest

Related Articles

Go Top